laserprinter

Den bedste printer til kontoret


Uanset om man arbejder på sit eget lille hjemmekontor eller et større kontor med mange medarbejdere, er der med sikkerhed brug for en god og funktionel printer. Det er lige netop her, den smarte og effektive laserprinter kommer ind. Laserprinteren er perfekt til det travle kontor, der kræver tydelige udskrivninger hele dagen. Læs med herunder og få alt den viden du skal bruge om laserprintere på kontorer.

Laserprinterens funktioner

Du tror det måske ikke, men laserprintere og blækprintere er meget forskellige. En laserprinter bruger nemlig en anden teknik end blækprinteren til at påføre farve på papiret. I modsætning til den almindelige blækprinter, bruger en laserprinter toner til at printe. En af de største fordele ved en laserprinter er, at den printer hurtigt og kan betale sig på længere sigt – især hvis man printer i større mængder ad gangen. Dette kunne for eksempel forekomme på et kontor, hvor diverse dokumenter og papirer udskrives hver eneste dag. Med en blækprinter kan du ofte opleve, at dokumentet er fugtigt og farven løber – dette vil ikke ske med en laserprinter, og du kan derfor trygt printe en masse til kontoret ad gangen.

Når man skal undersøge det tekniske hos en laserprinter, er det spændende at kigge på selve toneren i maskinen. Forskellen fra en lasertoner til en blækpatron er, at toneren er en tør substans. Nogle vil kalde toner for blæk i pulverform.

printer
.

Laserprinterens pris

En af grundene til at laserprinteren netop er så god til kontorer og andre arbejdspladser er, at laserprinteren er økonomisk fornuftig, hvis man printer meget. Laserprinteren er i længden billigere i drift, og den kan generelt printe langt flere sider og dokumenter end en almindelig blækprinter, før toneren i printeren skal skiftes. Prisen på laserprinteren er en smule højere end prisen på en almindelig blækprinter, men når laserprinteren først er købt, kan den hurtigt tjene prisen tilbage. Når du skal investere i en printer til dit smarte kontor eller arbejdsplads, er det vigtigt, at du får stillet alle de korrekte spørgsmål ved købet – på denne måde får du købt den helt rigtige laserprinter, med det korrekte mærke og med de rette funktioner, og du undgår dermed et fejlkøb af større kaliber. En laserprinter koster i gennemsnittet omkring 3000 kr., alt efter hvilken model du vælger til dit kontor eller arbejdsplads. Lasertoner til den smarte laserprinter koster gennemsnitligt mellem 250-300 kr. Disse lasertonere kan udskrive mellem 2000-3000 sider. Det kan altså med stor sandsynlighed sagtens betale sig at investere i en laserprinter fremfor en almindelig blækprinter.

Laserprinterens farver og opløsning

I modsætning til mange andre printere, er laserprinteren meget hurtig og præcis. Laserprinteren er især god til at printe forskellige skrifttyper og udfordrende farver. Mange kontorer, virksomheder og arbejdspladser vælger at købe billigere laserprintere, der blot printer i sort og hvid, da farver i disse omstændigheder bliver brugt meget lidt. Du kan på de fleste laserprintere justere farveopløsningen og selv vælge, hvordan laserprinteren præcist skal printe.