padel bat

Er du interesseret i padel tennis?

Padel tennis er en sportsgren der, gennem de seneste par år, har slået rødder i den danske sportskultur. Det er en kombination af tennis og squash, og begyndere såvel som garvede padel-spillere kan være med til dette spil, da det er nemmere at komme ind i, end dets forfader. 

Har jeg vækket din interesse for sporten? Så bør du finde det helt rette padel bat til dig selv. 

Padel tennis har taget verden med storm. 

Padel er en ketcher sport, der er i kraftig vækst i hele verdenen, og flere eksperter har allerede døbt det for fremtidens tennissport. Især i Spanien er udviklingen eksplosiv, og der bliver årligt solgt omkring 900.000 padel bats i modsætning til de 400.000 tennisketchere. Mange af de tennisbaner der findes i Spanien, bliver bygget om til padelbaner, da der kan ligge to padelbaner på én tennisbane og samtidigt også for at imødekomme padel tennis’ stigende popularitet. Dermed kan klubberne tjene flere penge, få flere medlemmer og få mere gang i klubben, da der på den gamle tennisbane kun var plads til to spillere i modsætning til 8 spillere på banerne nu. Padel sport er derfor nu også blevet den andenstørste sportsgren i Spanien efter fodbold. Eksempelvis på Club La Santa, er padel en af de mest populære aktiviteter, og derfor bygger resortet flere padelbaner år efter år, for at imødekomme deres kunders efterspørgsler. 

Er padel tennis noget for dig? 

Som nævnt tidligere er padel tennis en blanding mellem tennis og squash, hvor du kan spille to mod to; der er ”bander”, glasvægge, der indrammer banen, hvilket også gør at du får meget mere spil og flere dueller, på trods af at du er begynder. Bolden ryger nemlig ikke ude af spil, hvis du ikke lige når at gribe den. På trods af at padel tennis er en kombination af squash og tennis, behøver du ikke at have erfaring i nogle af sportsgrenene for at nyde et spil. Hvis du stadig er i tvivl om hvor meget du får ud af at spille padel tennis i modsætning til eksempelvis squash eller tennis, viser undersøgelser faktisk at du får en tre gange mere effektiv spilletid på padelbanen end en tennisbane, da banen er kortere og brug af glasvæggene. Hvis du har været meget interesseret i at dyrke sport, men gerne vil undgå sportsskader, er padel tennis noget for dig, da det netop ikke er lige så fysisk krævende, som squash og tennis, hvilket medfører færre sportsskader. Læringskurven i padel tennis er meget høj, så du får hurtigt styr på reglerne og teknikken du skal bruge; padel tennis ikke er direkte fysisk hårdt, og det kræver meget lidt styrke og teknik at spille med. Derfor kan alle nybegyndere, store som små, prøve kræfter med spillet, og nyde en hurtig runde. 

En padel kamp varer typisk omkring en time, så selv hvis du ikke har meget tid i din hverdag, kan du nemt få tid til en hurtig omgang padel tennis; tiden flyver afsted, så husk at nyde hvert minut.