børnetestamente

Få lavet børnetestamentet med ro i maven

Det er aldrig rart at forestille sig, hvad der vil ske, hvis man dør, men i nogle situationer er det noget, som man bliver nødt til at tage stilling til på en eller anden måde – det kan i hvert fald i nogle tilfælde give noget ro i maven – og det er uanset, om man er rask eller ej. Noget, som man eksempelvis kan have et behov for at lave, når man bliver forældre, er et børnetestamente. Der er selvfølgelig ingen forældre, der drømmer om et scenarie, hvor andres skal tage sig af deres børn, men hvis en ulykke eller forfærdelig hændelse pludselig skulle opstå, er det det bedste for børnenes skyld.

Børnetestamentets funktion

Hvad et børnetestamente er, er faktisk ret simpelt. Det er egentlig bare et testamente, der angiver, hvem der skal have forældremyndigheden over børnene, hvis det skulle ske, at begge forældre desværre dør. Det er altså en ekstra sikkerhed og indflydelse på, hvad der skal ske med børnene, og tanken om, at man giver forældremyndigheden til nogen, der elsker børnene, kan i hvert fald give en lidt bedre følelse i maven for nogen, selvom det naturligvis også er en trist tanke at have i hovedet. Se mere om, hvad børnetestamentet indebærer, og hvordan man opretter det på https://fairjura.dk/boernetestamente/. Så kan man i hvert fald have ro i maven i forhold til, hvad der skal ske med de kære små, hvis det værst tænkelige skulle ske.

Vær forberedt på alt

Ligesom med det almindelige testamente, man laver, så kan det også være negativt ladet at lave et børnetestamente, da det netop rækker ind i en tid, hvor man ikke er her mere. Og særligt børnetestamentet er noget, som alle jo håber aldrig vil komme i brug. Så man skal mere se det som noget, man gør som en ekstra sikkerhed og form for indflydelse, ligesom med det almindelige testamente. Det er nemlig godt at være forberedt på selv det værste.

Tag den hårde snak med familie eller venner

Selvom børnetestamente og den slags praktiske ting er på plads, så man kan have lidt mere ro i maven, hvis det værste pludselig skulle ske, så er der faktisk også nogen, der foretrækker at snakke med familie eller venner om, hvad der ellers skal ske med børnene, hvis der pludselig skulle ske noget så slemt som, at begge forældre dør.

Det er ikke en rar snak at have, og der er måske mange, der heller ikke finder netop denne snak nødvendig, hvis begge forældre er friske og raske. Men der kan alligevel give en ekstra ro i maven, hvis man får forklaret et godt vennepar eller nogle søskende, at man gerne vil have, at det er dem, der eksempelvis skal tage sig af børnene i tilfælde af, at noget forfærdeligt skulle ske. En sådan snak virker selvfølgelig langt ude, når man har den, men det er en reel frygt for nogle forældrepar, og derfor er det også meget godt, at man med ro i maven ved, hvad der vil ske med børnene, hvis der nu – 7, 9, 13 – skulle ske en ulykke eller den slags.