psykoterapi København

Opnå støtte til svære ting i livet med psykoterapi     

Der kan være mange grunde til, at mennesker, alene eller i par, vælger at gå i psykoterapi. Det kan være, at der har været utroskab i parforholdet, at gnisten er røget og i kører på de gamle rutiner, eller du har oplevet en svær sorg eller en krise, hvor du har brug for støtte til selvomsorg og forandring i livet. Måske har du mistet troen på, at der findes en mening med livet og dermed har brug for en professionel til at støtte dig til at være i det og genfinde meningen.  

Lige meget hvad der presser sig på, kan det være en utrolig stor fordel at få hjælp fra en professionel psykoterapeut, der har redskaberne til at hjælpe dig i processen. Vi vil derfor se nærmere på i denne artikel hvordan en konkret psykoterapeutisk praksis kan være lige netop det, der får dig videre i din personlige proces. Så hæng på her og bliv klogere på psykoterapi København.  

Et gestaltterapeutisk perspektiv   

Når man har et konkret problem, en krise eller en personlig udfordring, tænker man nok mindre over, hvilken psykologisk metode og tilgang, der kan hjælpe en bedst muligt. Når dette er sagt, kan gestaltterapien, som bliver anvendt i www.thepraxis.dk være en rigtig god metode, når det handler om at være i nuet og anskue problemerne ud fra et eksistentialistisk perspektiv. Her er den gode nyhed derudover, at der er studier der viser, at det primære, der hjælper mennesker til at forandre sig, er relationen mellem klienten og psykoterapeuten. For forandring kræver først og fremmest tillid og en følelse af, at man som klient kan åbne op og være ærlig omkring det, der er sårbart, svært og som man måske også har meget modstand mod at tale om og/eller forandre i psykoterapi København.  

Gestaltterapiens opgør med psykoanalysen  

Det bliver måske en anelse teoretisk, når man taler om forskellige teoretiske og filosofiske retninger indenfor psykoterapi, men i bund og grund handler det om, hvad man som psykoterapeut tror på, skaber den nødvendige forandring og støtte i et menneskes liv. Gestaltterapien blev skabt af tyskeren Fritz Perls, der gjorde op med Freud og psykoanalysens ideer om, at man i årevis skulle kigge bagud i en klients livsforløb og fortid og derigennem finde ”forklaringen” og ”årsagen” til de nutidige problemer. Det var her typisk, at klienterne brugte årevis af deres liv på at ligge på en briks og tale ud i luften om deres problemer.  

Gestaltterapien er her og nu baseret  

Når man i stedet i psykoterapi København bruger gestaltterapi er den ”her og nu” rettet og tager ikke fortiden op som forklaringer på, hvordan man skal løse sine problemer og psykiske udfordringer. Det handler om, hvad der sker i ens liv her og nu, og dermed er der heller ikke nogen dømmende eller vurderende tilgang til klientens liv. Det kan være enormt befriende, fordi der som oftest i forvejen er meget skyld og skam forbundet med det, man kommer med. Når du alene eller i parforholdet kan se på her og nu, vil nuet automatisk hjælpe dig og jer til at heale for fremtiden.