Regeringens nye finanslov inkluderer en gratis tandlægeordning til 18-21 årige


Regeringen kommer hvert eneste år ud med en finanslov. Da vi lever under mindretalsregering efter mindretalsregering herhjemme i Danmark, vil denne finanslov selvfølgelig også skulle udarbejdes af de partier, som støtter regeringen.

Derfor bliver der hvert eneste år en masse lange og tunge diskussioner, som ender ud i en finanslov, hvor man kan se tydelige afsæt fra de forskellige partier.

Denne gang er det særligt den gratis tandlægeregning til 18-21årige, som skiller sig ud.

Unge mennesker glemmer at komme til tandlægen i KBH

Det har længe været sådan, at vi i Danmark har haft gratis tandlægebesøg for alle mennesker, der er under 18.

Når det unge mennesker på de 18 år, så skulle til at søge hen mod de dyre tandlæger selv, opstod der problemer. For selvom der findes billige tandlæger i KBH hjælper det ikke altid de unge hen til klinikken.

De holder sig desværre fra at komme afsted. Det resulterer i usundt tandkøb og besvær med tænderne, som giver store udfordringer på længere sigt.

Derfor opfordres der selvfølgelig til, at du klikker ind på https://plus1.dk/klinikker/tandlaege-koebenhavn/ og finder din næste tandlægetid. Den gode tandlæge i KBH vil kunne give dig billige priser og altid med en fantastisk service.

For selvfølgelig er det ikke kun pengene og glemsomheden, der holder de unge væk fra de skræmmende tandlæger.

En anden årsag er nemlig tandlægeskrækken. Det bider sig ind på de unge i barndommen og for mange unge forsvinder den ikke med det samme igen. Det har virkelig uheldige konsekvenser for deres mundhygiejne. Hvorfor finansloven nu endelig vil gøre noget ved denne udfordring.

Enhedslisten vil fjerne tandlægeregningen for alle danskere

Det stod ret klart allerede kort tid efter finansloven mødte medierne, at det var Enhedslisten, der har fået den gratis tandlægegang stillet til de unges rådighed. Ifølge et tweet af Pernille Skipper er det kun starten.
Stod det til Skipper ville hun gøre tandlægeregningen gratis for alle borgere, om de er oldgamle eller bittesmå. Tandhygiejnen skal altså have en større plads, end den har nu.

Går vi tilbage i historien, har den holdning været svær at finde. Kigge vi mod udlandet, er det også svært at finde lande, som giver et gratis tandlægebesøg til deres borgere.

Om det skal lykkes, er derfor virkelig svært at spå om.

Hvor længe skal vi betale af egen lomme for tandlægebesøget?

Først og fremmest skal det lige nævnes, at det jo selvfølgelig ikke er gratis for de unge under 21 at komme til tandlæge i KBH. Nogen skal jo betale lønnen til tandlægerne.

Med den ny finanslov siger man blot, at betalerne ikke skal være de fattige unge mennesker. I stedet skal det være alle skatteborgere. For ordene gratis tandlæge betyder selvfølgelig ikke, at tandlægerne nu skal arbejde uden at få nogen løn.

I stedet skal lønnen for arbejdet på de unge menneskers tænder bare betales at alle mennesker over skatten. Der er ikke noget i verden, der er gratis.

Håbet er, at de unge nu bliver bedre til at komme til tandlæge i KBH. For eller bliver regningen dyr senere hen.