Skab en hyggelig stemning med rustik belysning

Den rette belysning i hjemmet er essentiel i forhold til at skabe den ønskede stemning. Der har i mange år været fokus på det minimalistiske, hvide og kliniske design. Fere og flere får nu øjnene op for den varme, hyggelige belysning, der byder ind til hyggeligt samvær. Derfor er mange begyndt at gå efter det rustikke design, hvor også rustikke lamper indgår som en del af boligindretningen.

Lamper som det centrale i boligindretningen

Når man træder ind i et rum, vil rummets centrum ofte være domineret af en lampe i loftet. Øjnene bliver draget af lyset, og du kan ikke undgå at lægge mærke til den. Netop derfor er lampen også en central del af indretningen i hjemmet. Den har ikke blot en praktisk funktion, men fungerer også som dekoration. Du kan se innovativ og rustik belysning med dansk design hos hemmingseninterior.dk.

Ligeledes er det meget populært at indrette sit hjem med gulvlamper. Disse må gerne give et dæmpet, hyggeligt lys, der er perfekt til at give lys nok til at kunne se slikskålen under fredagsfilmen. På samme måde kan du skabe et hyggeligt, varmt lys med en flot bordlampe.

Hyggelig belysning

Bordlamper kan passe ind alle steder. Den vil tage sig rigtig godt ud på det lille bord i gangen, hvor lampen vil være noget af det første, gæsterne læger mærke til. Det vil også være en perfekt måde at give skænken i stuen lidt liv, hvor du kan skabe nogle dekorationer rundt om den iøjnefaldende bordlampe.

Det mørke og rå som kontrast til det minimalistiske

De mørke farver er blevet yderst populære. Det sorte, det rå og det metalliske leder tankerne hen på en hyggelig skovhytte, hvor hverdagens stress og jag ikke eksisterer. Det rå og rustikke look giver et flot afbræk til hverdagen, hvor meget ellers er pænt og enkelt.

Rustik belysning kan give et godt afbræk til den lyse indretning. Desto mere simpelt og hvidt, du har indrettet hjemmet, desto mere vil lamperne skille sig ud. Omvendt vil de rustikke lamper også gå fantastisk i spænd med rå træ. Det kan eksempelvis være en række af sorte lamper, der hænger over et flot plankebord i spisestuen.

Få funktionalitet og design til at gå hånd i hånd

Når du tilrettelægger belysningen i boligen, bør du både tænke dekorativt, men også praktisk. Et stort rum kan have behov fore flere typer af belysning, simpelthen for at kunne lyse rummet godt nok op. Der kan dog også være behov for flere lamper i et lille rum. Dette gælder særligt, hvis rummet har et lille vindue eller føles indelukket. Med det rette lys vil rummet føles større og mere indbydende at opholde sig i.

Har du hjemmekontor, vil en god skrivebordslampe være et fornuftigt tilvalg. Her gælder det både om at vælge en, der kan skifte positioner, så du kan tilpasse lyset bedst muligt, men også en, der tager sig godt ud. Indretningen omkring din arbejdsplads kan have stor betydning for din motivation og generelle tilpashed, mens du arbejder. Der er med andre ord mange gode grunde til at gøre sig nogle dybere overvejelser, når det gælder belysningen i boligen.