kinetic sand

Rolig sansestimulering med Kinetic Sand


Legetøj findes i mange former. Men det bedste legetøj er dét, der tillader barnet at bruge sin fantasi og udfolde sig kreativt. Og netop sådan kendetegnes det såkaldte Kinetic Sand.

Hvad er Kinetic Sand?

Det er en særlig og lettere magisk form for sand. I modsætning til almindelig sand virker Kinetic Sand nemlig klistret og vådt helt uden egentlig at være det. Ikke alle hjem omfatter sandkasser. Og selv hvis I rent faktisk har en sandkasse i haven, skal du, når barnet har leget i sandkassen, efterfølgende forholde dig til sand, mudder og skidt på både barnet og i boligen. Desuden kan vejret af og til gøre, at det er for koldt eller for blæsende for barnet at lege udendørs. Med Kinetic Sand behøver du hverken at bekymre dig om vind, vejr eller rengøring. Kinetic Sand tørrer dertil ikke ud, og derfor kan det opbevares i årevis uden at ændre konsistens.

Hvad er det fremstillet af?

Kinetic Sand består af 98% sand og 2& polymer. Kinetic Sand føles som rigtig sand mellem hænderne, og det ligner en lettere lys puddersukker med farve i. Det er allergivenligt og testet af både nationale og internationale myndigheder, hvilket betyder, at det helt igennem er godkendt til de mindstes lege.

sand

Hvor meget sviner det?

Som nævnt ovenfor sviner Kinetic Sand langt mindre end almindeligt sand. Hvis der under én af barnets lege falder lidt sand på gulvet, kan du nemt tage en lille klump i din hånd og duppe resten op på fejebakken. Og det gør ingenting, hvis der kommer vand i legesandet. Læg blot dit sandet på et klæde og lad det tørre.

Hvordan er konsistensen i Kinetic Sand? 

Kinetic Sand føles levende i hænderne. Barnet kan presse sandet i en form, men når overfladen brydes, vil sandet på magisk vis flyde ud. Varmt og fugtigt vejr påvirker Kinetic Sand en del og gøre det temmelig klistret. Hvis dét sker, vil det dog også kunne tørre relativt hurtigt, hvis du lægger det på en bakke eller en bageplade.

Hvordan leger barnet med det?

Kinetic Sand kan bruges til nogenlunde de samme lege som almindeligt sand. Barnet kan både bygge slotte, dyr, byer og mange andre ting med Kinetic Sand.

Derfor er det godt for barnet at lege med sand

Der er særligt to gode grunde til, at det er godt for dit barn at lege med sand. For det første sætter sand gang i barnets fantasi. Jo mere barnet bruger sin fantasi, jo mere udvikler det sig også. For det andet får barnet styrket sine motoriske evner, når barnet leger med sand. Dét gælder særligt finmotorikken. Hvis dit barn regelmæssigt leger med sand, vil barnet få nogle gode fingerfærdigheder og tilmed sandsynligvis tabe færre ting i hjemmet end førhen.

Lyder Kinetic Sand som en ideel form for legetøj til dit barn? Så kan du glæde dig ved, at det findes i mange forskellige pakkestørrelser, prisklasser og farver.