købsaftale

Er det tid til en bolighandel?

Der er i dag mange af os, der drømmer om en anden bolig.

Det kan være, at den nuværende er blevet for stor, idet alle børnene er flyttet hjemmefra, måske er den for lille, fordi familien udvides, måske ligger den forkert placeret på grund af et nyt job, eller også lever den bare ikke længere op til de krav, ønsker og behov, som vi måtte have. Og når det kommer til det sted, hvor vi skal danne vores trygge base, er det vigtigt, at vi ikke går på kompromis. Det er trods alt her, vi skal bruge en stor del af vores liv.

Der bør ikke tages let på en bolighandel

Med det sagt kan du lige nu stå overfor en salg af din nuværende bolig samt et køb af en ny bolig, og det betyder, at der er rigtig mange praktiske ting, som du skal forholde dig til. Det at handle med et hus er nemlig ikke noget, der bør tages let på.

Der er tale om meget store summer af penge og dermed større investeringer, og derfor er det vigtigt, at alt bliver gjort efter bogen, er gennemtænkt og dermed også juridisk i orden, så der sikres gode omstændigheder for både køber og sælger.

Derfor bør du få hjælp til en købsaftale

Og netop derfor kan det være en fordel at få professionel hjælp til at lave en købsaftale.

Når du skal enten købe eller sælge eller bolig – eller måske begge dele, er det en fordel at dykke ned i de forhold, der bør indgå i en købsaftale, inden du vælger at sætte din endelige underskrift. På den måde sikres det nemlig, at der ikke er nogle forhold, du vil komme til at fortryde.

Med en købsaftale er der nemlig tale om den juridiske og bindende kontrakt mellem køber og sælger.

købsaftale

Lad en dygtig boligadvokat sørge for det juridiske

Og fordi der her er tale om noget juridisk, er det altid en fordel at få en købsaftale udarbejdet af sælgers ejendomsmægler eller en dygtig boligadvokat. På den måde sikres det nemlig, at den bliver udarbejdet på baggrund af stor erfaring, og den vil derfor indeholde alle de forhold, der vedrører både overtagelsen, pris og diverse tidsfrister, som der også kan være en del af den endelige handel.

Aftalen har dermed til hensigt at tydeliggøre betingelserne for køb eller salg af en ejendom – men derfor er den ikke nødvendigvis let hverken at udarbejde eller forstå.

Slip for uforudsete overraskelser

Din købsaftale er derfor bindende, idet den indeholder alle de vilkår, der er blevet forhandlet på plads vedrørende bolighandlen. Derfor er det vigtigt, at den læses grundigt igennem af begge parter, og det er også noget, en boligadvokat kan hjælpe dig med.

På den måde er det nemlig muligt at opdage eventuelle fejl, før der skrives under, og på sigt kan det være meget vigtigt, især når der har været økonomi i spil. For hvem ønsker at betale mere end det aftalte?