hyggelig stue

Gør din stue hyggelig med disse enkle tricks

Det kan være svært at finde balancen mellem det stilrene og det hyggelige. For meget fokus på lækker indretning kan komme til at udelukke den hjemlige følelse. Der er heldigvis måder at gøre din stue hyggelig på uden at gå på kompromis med smag. Læs videre og få boliginspiration til, hvordan du billigt gør din stue hyggelig.

Pas på med hvidt

Det kommer naturligvis an på din stil – hvis du føler dig hjemme omringet af hvidt, så skal du selvfølgelig ikke ændre på noget. Men oftest er for meget hvidt lig med en upersonlig og kold stue. Derfor er det vigtigt at sørge for, at der i din stue er farver. Det behøver ikke være vilde farver, hvis det ikke er dig. Træfarvede eller sorte møbler er nok.

Det er ikke kun ved brug af møbler, du kan bringe farve ind. En anden nem og meget effektiv måde, er ved at male en enkelt væg en anden farve. Hvis du er modig, kan du male alle væggene. En populær farve at vælge er grå, men det er ikke det mest farverige valg. Vælg i stedet en mørk grøn eller blå for en effektiv og flot forandring.

Pyntende ting, som lysestager, lampeskærme og gardiner, kan også skabe det farverige element.

blå

Organiseret rod

Ja, den er god nok. Rod er et must i den hyggelige stue. Men det betyder naturligvis ikke, at du bare skal lade dine ting ligge og flyde over det hele. Rodet skal være organiseret. Det vil sige, at ting stadig skal have sin plads, men at du gerne må proppe og overpynte. Fyld op med minder på hylderne og lad planter overtage din stue. På denne måde får du også et mere personligt hjem.

En anden måde at lave organiseret rod på er ved at lade de ting være, der også kan virke som pynt. Lad din bog blive liggende på stuebordet og de flotte tæpper forblive ufoldet på sofaen. Ikke alene skaber denne metode hygge – gjort rigtig og din stue bliver også flottere. Find eventuelt boliginspiration fra billeder på Pinterest.

Belysning er altafgørende

Du kan have indrettet din stue super lækkert og have taget alle de rigtige valg – men alt det kan være lige meget, hvis belysningen ikke er på plads. Blåt lys resulterer i en kold og ubehagelig atmosfære. Gult lys resulterer i varme og hygge. Derfor er dette valget, hvis du søger boliginspiration til den hyggelige stue.

Den ultimative varme belysning kan du opnå ved brug af glødepærer. De giver et lækkert lys, og så ser de rigtig godt ud. Det mere autentiske varme lys kan du få fra stearinlys. Placer nogle stykker rundt i rummet på borde, hylder og vindueskarme, så ildens livlige skær giver belysningen en særlig varme. Sørg for at der er mange lyskilder i stuen, så der om aftenen ikke er nogle mørke kroge.

Boliginspiration kan ofte findes ved at kigge på, hvordan andre gør. Næste gang du befinder dig i en hyggelig stue så spørg dig selv, hvad der gør det hyggeligt.