renovering af badeværelse

Inspiration til renovering af badeværelse

Står du overfor en renovering af dit badeværelse? Så bør du læse med her. Et badeværelse er et centralt rum i boligen og et sted man gerne vil have fremstår lige så pænt og nydeligt som resten af boligen. Med en renovering får du muligheden for at skabe rummet som du ønsker, at bygge op fra nyt og sætte dit præg i forhold til stil og materialevalg.

Bestem dig for rumfordeling, stil og farvevalg

Inden du går i gang med renoveringen, er det vigtig at du tænker godt igennem hvordan rumfordelingen skal være når du er færdig med badeværelset. Det kan godt være at du ønsker den oprindelige opbygning og ikke har så mange andre valgmuligheder, men det kan også være at du ønsker noget helt andet. Det er så ærgerligt at stå efter renoveringen og tænke at man burde have gjort det anderledes. Bestem dig derfor for, hvordan rumfordelingen skal se ud, hvilken stil badeværelset skal have og hvilke farver du ønsker at tilføre. Man kan selvfølgelig altid male om, men det er mere omfattende at skulle ændre farver på fliser eller badeværelsesmøbel. Søg inspiration online eller i showrooms.

Skab rød tråd med resten af boligens indretning

Når du nu har muligheden for at bygge badeværelset op fra nyt, har du ligeledes muligheden for at lave samme stil som i resten af boligen. Det betyder at du har mulighed for at skabe en rød tråd igennem boligen der stemmer overens fra køkken, til stue til badeværelse. Det kan fx ske gennem flisevalg, vægfarve, materialevalg m.m.

Indtænk bæredygtige løsninger

Vi lever i en tid med miljøet i centrum, og du kan med fordel indtænke bæredygtige løsninger i renoveringen af dit badeværelse. Hvis der er tale om en omfattende renovering, hvor alt skal ud og bygges op fra nyt, bør du indtænke tilstrækkelig med isolering i væg, gulve og loft. Derudover energibesparende vinduer og spare pære løsninger. Du kan også overveje varmeforsyning af en grønnere slags i forhold til opvarmning af vand. Alle denne type løsninger er med til at gøre badeværelset lidt mere bæredygtigt.

nyt badeværelse

Find lokale håndværkere til renovering af badeværelse

Når du skal finde håndværkere renovering af badeværelse, vil du sikkert kunne finde den rette til jobbet i dit lokalområde. Søg evt. online efter muligheder eller spørg i dit netværk efter anbefalinger. Hvis du ikke selv kan lave noget håndværksmæssigt og skal have håndværkere til det hele, vil det kunne betale sig at bestille en entreprenør, der kan hyre og koordinere alle håndværksgrupper. På denne måde slipper du selv for besværet.

Indhent priser
Inden du bestiller den første og den bedste entreprenør til at klare opgaven, vil det godt kunne betale sig at undersøge priserne på markedet. Få evt. tre firmaer ud til at beregne en pris og gå med den billigste. Der kan måske endda tilmed være penge at spare ved selv at stå for indkøb af materialer eller ved at lave noget forarbejde selv. Undersøg hvor du kan og vil spare penge og få andre til resten.