Hjertestarter

Køb hjertestarter hos Homecare

Fremtiden er ukendt for os alle. Derfor kan du heller ikke vide, hvornår en person i din nærhed pludselig får brug for hjælp. Hos Homecare finder du et bredt udvalg af sundhedsrelateret til udstyr, herunder alkometre, blodtryksmålere, ketone målere, puls målere og hjertestartere. Fælles for alt udstyret er, at det er fremstillet i høj kvalitet til konkurrencedygtige priser. Og udstyret er tilmed nemt at bruge, selvom du aldrig har prøvet det før.   

Hvordan skal jeg forholde mig til et hjertestop?  

Et hjertestop er karakteriseret ved, at hjertet begynder at flimre, fordi de elektriske signaler i hjertet pludselig opfører sig upålideligt. Dét påvirker, at hjertet ikke længere er i stand til at pumpe både ilt og blod rundt i kroppen.  

Når en person i dit hjem får et hjertestop, er det essentielt, at du handler hurtigt. Du har en god chance for at redde personen, der er kollapset, hvis du udnytter din tid rigtigt. Start med at ringe 1-1-2 og påbegynd så din hjertelungeredning ved at finde hjertestarteren frem. Det elektriske stød, som hjertestarteren udsender, kan få hjertet til at slå igen. Og jo tidligere, du giver stødet, jo større er chancen for, at personen overlever. Sandsynligheden for et succesfuldt hjertestart falder omtrent 10 procent per minut. Hold hovedet koldt og påbegynd hjertestarten så hurtigt, du kan.  

Hvordan fungerer en hjertestarter?  

En hjertestarter kaldes også for AED eller Automatisk Ekstern Defibrillator. Apparatet er udviklet til at kunne afgive et elektrisk stød til hjertet og derved genskabe den normale hjertepumpefunktion.  

Når du tænder hjertestarteren, vil en elektronisk stemme fortælle dig, hvad du skal gøre. Hjertestarteren er forsynet med to pads, som du bliver bedt om at placere på den kollapsede persons brystkasse. Den præcise placering fremgår af det lille display på hjertestarteren. Når du har placeret de to pads, vil hjertestarteren analysere personens hjerterytme og lade dig det vide, hvornår du skal trykke på starterens stødknap. Hvis du trykker på det rette tidspunkt, kan stødet genskabe hjertets normale funktion. Så snart ambulancen når frem, vil ambulancefolkene tage den tilskadekomne med sig. De vil også medbringe hjertestarteren, fordi apparatet i nogle tilfælde kan indeholde vigtig information om hjertestoppet, som kan hjælpe det sundhedsfaglige personale i den videre behandling.  

Sådan passer du godt på dit hjerte  

Hjertestop er den mest almene dødsårsag i verden. Visse undersøgelser estimerer, at hjertestop forårsager en tredjedel af alle dødsfald. skyldes Uanset hvor godt du passer på dit helbred, kan du ikke helgardere dig mod et muligt hjertestop. Dog er der visse ting, du kan gøre, for at passe så godt på dit hjerte som muligt.  

Først og fremmest bør du sørge for at spise sundt og varieret. Din kost bør både omfatte frugt, grøntsager, nødder og fuldkorn, og hvis du kan, bør du skære ned på rødt kød og madvarer, som har et højt saltindhold. Er du overvægt, bør du gøre, hvad du kan, for at tabe dig, og det er også en rigtig god idé at undgå alkohol og tobak. Supplér med masser af motion – og husk at dele de gode råd med familie og venner.