vægmaling

Vægmaling gjort nemt


Bor du med kedelige hvide vægge, men hader tanken om at male? Maleri er ofte en opgave, som husejere frygter. Det er dog en af de billigste måder at forbedre udseendet på dit hjem uden for meget indsats. Malingsfarver kan dramatisk ændre stemningen og indretningen i dit hjem. Maling kan være et udtryk eller det kan være en blød baggrund for at opnå et mere dæmpet interiør. Uanset hvad er maling en af de nemmeste værktøjer i indretningsverdenen.

Vælg din farve

At vælge en farve kan godt være overvældende, men det er nemmere end du tror. Tænk over, hvad der appellerer til dig og hvad du godt kan lide. Læner du mere mod kolde toner (blå, grøn, lilla) eller passer varme toner (rød, orange, gul) mere til dig? Du kan se eksempler på farver på maling.dk. Oveni dette skal du tænke over hvad du vil have farven til at gøre for lokalet. Varme farver er mere stimulerende, så de passer normalt bedre til lokaler, hvor du gerne vil have bevægelse i. Kolde farver føles klare og rene og er ofte brugt i mindre rum, da lyset får det til at føles mere åbent. At vælge en vægfarve i spisestuen, som binder rummet sammen, er vigtigt og der kan en monokromatisk udseende være godt. Når du har fundet din farve, kan du prøve at teste den på væggen. Det er meget vanskeligt at forudse, hvordan en bestemt farve ser ud på dine vægge og med din belysning. Når du har din farve, så køb en prøve. Lad malingen tørre og læg mærke til den både i dagtimerne og om natten. Dette giver dig en sand ide om, hvordan farven ser ud på dine vægge.

mørk væg

Forskellen mellem professionelt og amatør

Forskellen mellem en amatørmaler og en professionel maler er normalt tydelig i forberedelsesarbejdet. Professionelle malere ved, at forberedelse er nøglen for at fremskynde hele processen såvel som oprydningen. At tage sig tid til korrekt udfyldning af huller, buler og ridser bidrager ikke kun til et lag maling, men det sparer også tid og materialer. De ved også, at det at vælge de rigtige materialer gør en massiv forskel i den færdige vægs samlede udseende. Tag dig tid, inden du begynder at undersøge dit projekt og find ud af, hvordan du bedst forbereder din væg, inden du maler.

Imponer

En af de største fordele ved selv at male er at du få retten til at blære dig lidt med det. Det er yderst imponerende, hvis du har udført et stykke arbejde helt på egen hånd, specielt hvis det står skarpt. Der er også den store fordel, at du arbejder i dit eget tempo. Hvis du laver projektet selv, er det ikke nødvendigt at have en streng tidsplan. Du kan gennemføre det så hurtigt som du har brug for. Du kan stoppe, hvis du vil og ingen vil dømme dig for det. Du sparer selvfølgelig også penge ved at gøre det selv, hvilket er en stor fordel for næsten alle.