OSS

Sælger du varer til udlandet? Så læs med her

Noget af det smarte ved digital markedsføring og webshops er, at man virkelig kan nå ud til mange flere mennesker, end hvis man ”bare” havde en fysisk butik. Man kan i princippet have kunder fra hele verdenen, men så skal man naturligvis også have styr på, hvordan man skal håndtere dette. Der er nemlig nogle andre regler, der træder i kraft, når man skal sende til udlandet. Det kan være, at du allerede ved lidt om, at det er vigtigt, man betaler sin moms? Ellers så kan du blive klogere på det ved at læse med i denne artikel. 

Registrér selv dit firma på Tast Selv 

Når man har et firma, så har man også nogle oplysninger på skat omkring, hvordan økonomien står til. Det er klart, at skat skal have viden om dit firma, for ellers kan du ikke tjene penge på en lovlig måde. I EU er der vedtaget en lov for, hvordan man skal betale moms, når man sender varer til udlandet. Du kan registrere din egen virksomhed på det, der hedder OSS, og som du kan finde på Tast Selv SKAT. OSS – One Stop Shop, som det står for, er et sted, hvor man beretter om, hvor man sender varer hen. 

Udfordringer med moms? 

Der er rigtige mange danske virksomheder, der har fejl i regnskabet, når det kommer til betaling af moms. Det er som om, at det er en ting, der er mange, der glemmer. Der er også mange, der ikke betaler skat, hvilket også er mærkeligt, for det er alligevel noget, de fleste er klar over, at man skal gøre. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvordan du skal håndtere din moms, så der ikke er nogen fejl i firmaets regnskab, så kan det være, at du skal hyre nogle professionelle, der kan hjælpe dig med at få et klarere syn på det hele.  

Hvor skal du sende hen? 

Du skal også være opmærksom på, at der kan være forskellige regler for moms alt afhængigt af, hvor du skal sende en pakke hen. I dag er England f.eks. ikke længere medlem af EU, og det betyder også, at der er kommet nogle nye moms-regler på det område.  

Lager i udlandet? 

Det kan også være, at du har et lager i udlandet med varer, og i dette tilfælde spiller moms også en rolle. Hvis du har et lager i udlandet, så er det nemlig et krav, at du har et momsnummer. Har du ikke dette, så kan du godt risikere at blive kvitteret med en bøde. Det er altid mere irriterende, når man skal bruge penge på noget uventet, frem for hvis det er noget, som man har vidst, man skal betale på et tidspunkt. Hvis du gerne vil have ro i maven og være sikker på, at det hele forløber, som det skal, så kan du med fordel vælge at finde nogle, der kan give dig noget vejledning omkring, hvordan man håndterer moms i et firma.